La douce France

chateau in Frankrijk, trouwenAfgelopen week was ik met een paar vriendinnen in Frankrijk. In het gebied van de Loire, vlakbij de prachtige plaats Sancerre. Eén van hen kocht daar een paar jaar geleden een authentieke boerderij. Het opknappen ervan was uiteraard een hele klus, maar ook een inspirerende uitdaging. In de loop der jaren is het een fantastische plek geworden, waar wij, met elkaar even mochten genieten. Het uitgangspunt was uitrusten en bijkletsen. Vooral dat laatste was geen enkel probleem! Onze kaakspieren maakten, zoals gewoonlijk weer overuren. Uitrusten bleek moeilijker te realiseren. Hoe kunje, in je overigens prachtige achtertuin, blijven zitten, als de omgeving zoveel te bieden heeft.

deux chevaux trouwenMet ons Deux-Chevaux-tje tuften we door het prachtige glooiende landschap. De verschillende groene kleuren van de akkers, de wijngaarden en de meanderende Loire met langs de oevers de meest prachtige huizen zorgden voor onvergetelijke fotomomenten. Uiteraard maakten we ruimschoots tijd voor een café au lait, een streekgerecht en niet te vergeten een koele, droge witte wijn. Je bent natuurlijk niet voor niets in de streek van de Sancerre en de Pouilly, en één van de Domaines in de buurt had dan ook een goede klant aan ons! Mijn bezoek was bedoeld om er even tussenuit te zijn maar uiteraard kon ik niet anders dan met een Weddingplanner's oog naar alle mogelijkheden te kijken. En toen we dan ook één van de onvermijdelijke Brocantes afstruinden, en ik tegen een innig verstrengeld mini-bruidspaar aanliep wist ik zeker dat dit bruidspaar mee naar huis ging en dat een huwelijk of ander event in deze prachtige omgeving een gegarandeerd succes wordt.

bruidspaarHet kopen van een tweede huis in Frankrijk gaat niet zonder slag of stoot. Als buitenlander krijg je te maken met (veel) andere regels en een andere (werk) mentaliteit. Datzelfde geldt natuurlijk ook voor het organiseren van een trouwerij in dit prachtige, romantische land. Uiteraard kun je hierover veel zelf ontdekken op bijvoorbeeld websites van de Rijksoverheid, maar misschien wil je geinspireerd worden en letterlijk en figuurlijk aan de hand meegenomen worden. Laat 4YourDay de mogelijkheden verkennen en de (niet geringe) papierwinkel regelen. Laat je door ons inspireren, zoals ik nu geïnspireerd raak elke keer als ik de gelukzalige uitdrukking zie op het gezicht van "mijn bruidspaar".

L'amour pour toujours!Trouwen in Frankrijk www.4yourday.eu