Specialisten Trouwen op Sicilië

bruidsmasker VenetiëDe weddingplanners van 4YourDay kennen geen grenzen en staan je ook graag bij als je overweegt om in het buitenland te trouwen.

Is je buitenlandse huwelijk rechtsgeldig in Nederland?

Trouwen in het buitenland betekent dat je te maken krijgt met een andere cultuur en met andere regels. Om je huwelijk rechtsgeldig te maken in Nederland, zijn specifieke documenten en procedures vereist. Als Nederlands paar kun je niet overal in het buitenland voor de wet trouwen, wel is een zogenaamd ceremonieel huwelijk altijd mogelijk. Zorg ervoor dat je goed geïnformeerd en goed voorbereid bent. De hulp van een weddingplanner is in dit geval een absolute must, of je nu kiest voor een intieme ceremonie met z'n tweetjes of voor een groots feest voor al je gasten. Laat je inspireren door 4YourDay.

De weddingplanners van 4YourDay reizen een aantal keer per jaar naar Italië om de mooiste locaties voor jou te vinden. Onze specialiteit in Italië is het prachtige eiland Sicilië en het onontdekte La Tuscia op het vasteland vlakbij Rome. Natuurlijk helpen wij je ook met veel passie en toewijding om je huwelijk rond de Italiaanse meren, in Toscane of Umbrië te organiseren. Neem contact met ons op voor een vrijblijvend gesprek!

Ons wordt vaak gevraagd: "wat kost dat nou eigenlijk een huwelijk in Italië?" Dat is natuurlijk afhankelijk van je wensen. Wil je een vrijblijvende prijsopgave? Vul dan dit formulier in en ontvang binnen een week een eerste prijsopgave!

Trouwen op Sicilië

Amor Gignit Amorem

Een huwelijk op Siclië blijft bijzonder en fascinerend, ook al heb ik al veel prachtige huwelijken op dit heerlijke eiland mogen bijwonen. Hoe verschillend al die huwelijken ook waren, de romantiek lijkt overal in de lucht te hangen en de Italiaanse sfeer weerspiegelt La Dolce Vita van Noord tot Zuid!

Siciliaanse (trouw)gewoonten en gebruiken

Zonder uitzondering maken de gasten echt werk van hun kleding en ik zie dan ook niet vaak zoveel mooie mensen bij elkaar. Ik zal nooit mijn verbazing vergeten toen ik voor het eerst meemaakte dat de bruid bijna een uur te laat arriveerde voor haar eigen ceremonie. "Zij moet de bruidegom laten wachten" werd mij ingefluisterd, zeker niet te gretig overkomen.


Grand Hotel Timeo Taorminatrouwen in de kerk SiciliëDe Siciliaan trouwt traditiegetrouw in de kerk en zo heb ik de mooiste authentieke kapelletjes gezien. De emotie als de bruid door het gangpad naar het altaar wordt gebracht aan de arm van haar vader is en blijft toch wel een heel bijzonder kippenvel moment. 


 

Chique stijlvolle huwelijksdiners

In Grand Hotel Timeo in Toarmina heb ik absoluut genoten van de sprookjesachtige sfeer tijdens het diner en het huwelijksfeest. Chique tafels op het buitenterras met het mooiste uitzicht van de wereld op de Middellandse zee. Heerlijke Italiaanse gerechten omlijst met een goed glas wijn van het plaatselijke wijnhuis en als afsluiting een dessert tafel die de streek eer aandoet en waar de Siciliaanse 'cannoli' en 'cassata' niet ontbreken.

Lange tafels in de olijfboomgaard

trouwen in de olijf boomgaard in SiciliëWaar ik zelf het meest van heb genoten zijn de rustieke feesten in de olijfboomgaard waar op lange tafels de mooiste streekgerechten worden geserveerd. Karaffen wijn op tafel en Italiaanse muzikanten die rond de tafels lopen en je echt laten voelen dat je in Italië bent. Dan beleef je 'La Dolce Vita' in zijn zuiverste vorm.

Jouw huwelijksdag op maat

Ook jij hebt de mogelijkheid om in Italië te trouwen en de romantiek te ervaren. Van Noord tot Zuid, van Agriturismo tot chique hotel, alles is mogelijk. Of voel je iets voor een prachtige villa exclusief voor jou en je bruiloftsgasten met een privékok die de heerlijkste Italiaanse gerechten bereidt? trouwen in de olijfboomgaard of in dat karakteristieke Kerkje? Je exclusieve villa of het terras van een schitterend hotel met uitzicht op zee? In het land van de liefde is alles mogelijk en is romantiek verzekerd.

Wij spreken Italiaans en kennen de cultuur


De charmante Italianen kunnen de mooiste belevenissen realiseren maar zijn niet erg sterk in hun talen. De Italiaans sprekende weddingplanners van 4YourDay kunnen die taalbarriere voor je doorbreken en ervoor zorgen dat jij de trouwdag krijgt waar je van droomt!

Ontdek de mogelijkheden voor jouw 'giornata meravigliosa'!

Lees ook onze blogs

Droom jij van een bruiloft in Italië?

trouwen the Godfather Sicilië

De mooiste trouwlocaties in Sicilië

trouwen in Sicilië foto van Masters Cefalu

 

Sicily Love
Onze partner in Sicilië organiseert de mooiste huwelijksreizen op het mooie Sicilië! Maar ook voor rondreizen en bijzondere, verborgen B&Bs ben je bij hen aan het juiste adres.Ontdek het echte Sicilië met Sicily Love.
Ontdek het echte Sicilië 

4YourDay organiseert bruidsbeurs 'Trouwen in Italië'
Op 18 april 2014 vond in de Studio's van Aalsmeer de bruidsbeurs Trouwen in Toscaanse sfeer. Een ongeëvenaard evenement om je te laten informeren en inspireren door trouwvervoer Fiat 500bijzondere leveranciers, een bruidsmodeshow en de mooiste muziek voor jouw trouwdag!